Ranking 7 (Klass 2) & Ranking 8 (topp48) 2010-2011

Helgen slutade som vanligt, med seger för Farhan Mirza. Finalen var välspelad och rent av bra. Juniorlöftet och klubbkamraten Bairaq Al Urfy inledde bäst och såg till en början farlig ut. Tätt spel och serier på 41 och 45 belönades med de två första framen. Farhan kontrade snabbt och kvitterade med en elegant serie på 79 poäng. Mästarens rutin avgjorde efterhand till en knapp men klar 4-2 seger.

Fjortonårige Arpat Pulan kom till start med en intressant resultatrad, 1:a kl.1, 3:a elit, 1:a U17 och seger i klass 1. Skulle han kunna skrälla mot Bairaq i första omgången? Nej, det visade sig att trots stor spelförståelse så gick det inte att rubba en ”tight” spelande motståndare och det blir till att ta nya tag vid U19 tävlingen i december.

I övrigt skrällde sig Henrik Eklund till en semifinalplats och Farhan visade fint flyt med serier på 61 och 80 i kvarten mot Jimmy Magnusson.

Peteris Strazdins debuterade i klass 2 och var på det hela taget överlägsen. Finalen mot Per Oscarsson blev spel mot ett mål och 56 serien i det avslutande framet lovade gott för kommande tävlingar i högre klasser.

Tolvårige Morgan Högren skall ha all heder av sina domarinsatser under finaldagen och en blomma även till mentorn Johan Hansson, som på lagom avstånd sufflerade Morgan genom de snårigare regelsituationerna.

Farhan Mirza verkar helt omöjlig att komma åt, 13713 rankingpoäng är max vad man kan spela ihop och hela 5000 mer än andre rankade Mats Eriksson.

 

Kim Hartman / tävlingsledningen