Ranking 10 (Klass 1) 2010-2011

23 personer hade anmält sig till årets första rankingtävling på snookerhallen, en klass 1 tävling.

I klass 1 i snooker nuförtiden är det di gamle mot di unge. Typiska årskullar för klass 1 är personer födda på 60, 70 och 90-talet. Men även personer födda på 40, 50 och 80-talet hittar man i startfältet. I årets första klass 1 tävling var det en spännvidd på 55 år mellan yngsta och äldsta startande!

Förhandsfavorit var junioren Arpat Pulan som vunnit de två senaste klass 1 tävlingarna. För övrigt kändes fältet väldigt öppet.

Arpat motsvarade förväntningarna och tog sig till final, dock inte utan problem, då Jonas Gustafsson i första omgången höll jämna steg med Arpat. 2-2 stod det när Arpat gör en 51:a och tar hem det 5:e framet.

På den andra halvan fanns det ingen klar favorit, Martin Linderoth, Jimmy Ronan, juniorerna Morgan Högren, Mattias Boman-Andersson och Rickard Höglund, kanske fanns det en finalist bland dem? Eller varför inte Thomas Göransson som i sin glans dagar slagit både Mats Ericsson och 9-faldige svenske mästaren Kevin Zarekani.

Vem som skulle ta sig fram till final ur det getingboet var lite svårt att sia om på förhand, men vänta! Vad är det för ett gammalt ånglok som tuffar sig fram genom turneringen? Jo, är det inte den gamle räven Martin Söderberg som gör comeback efter ett ganska långt tävlingsuppehåll?

Jo visst är det så, lovande juniorer och förhandsfavoriter åker på däng, en efter en, och till slut står det klart att finalen kommer att stå mellan Arpat Pulan och Martin Söderberg.

Nu vinner Arpat till slut finalen men med knappast möjliga marginal 4-3.

Grattis Arpat till ytterligare en turneringsseger och välkommen tillbaka Martin!

 

Ps

till alla klass 1 spelare, nu kan ni pusta ut. Arpat försvinner i och med vinsten upp i elitklassen och inget tyder på att han kommer att trilla ur den inom en rimlig framtid.

Ds

 

Tävlingsledningen