Ranking 7 (elit/topp48) 2009-2010

Med exakt 16 deltagare var det alla spelare som kundebörja spela direkt. Eller så skulle det ha varit om alla spelarna hade dykt upp i tid. Andreas Svedstedt fick en enkel vinst på 3-0 inom en kvart då Per Oscarson kom alldeles för sent. Inga stora överaskningar och Seedade 1 och 2 fick mötas i finalen. Magnus Westerlund och Henrik Svedstedt lyckades ta sig hela vägen till semifinal och klättrade upp till plats 7 resp 8 i rankingen. De gick alltså förbi Suleman Kukka-Salam som spelade VM i Indien samtidigt och kunde därför inte vara med och försvara sin plats.

Semifinal Andreas Svedstedt - Magnus Westerlund 3-1

Andreas Svedstedt

vs

Magnus Westerlund

Semifinalen börjar med att Andreas kommer in och gör några breaks och tar en snabb ledning och vinner det första framet med 64 - 14. Andra framet så går det lite segare för båda spelarna och det blir mycket safe spel med mycket snookers. och det blir ett par breaks från båda men till slut så drar Magnus det längsta strået och vinner det andra framet med 58 - 45. I det tredje framet så har Andreas förnyat krafterna igen och med flera hyffsade breaks så vinner han tredje framet med 74 - 38. Spelet i det fjärde framet så blev åter igen en hel del safe spel fast inte lika mycket som i det andra framet. Det blir en hel del fina serier som till slut blev 62 - 41 till Andreas som går vidare för fortsat spel.

av matchdomaren Alexander Westholm

Semifinal Mats Eriksson - Henrik Svedstedt 3-2

Mats Eriksson

vs

Henrik Svedstedt

 

I denna semifinal tog henrik ett snabbt övertag och inledde matchens första frame med många fina pottar, Mats såg nästan lite skakad ut. mats såg även frustrerad ut med all rätt, för han uppnådde inte alls den klass man är van att se från honom. första frame gick snabbt och henrik vann övertygande. även i nästa frame spelade henrik bra och klämde in matchens högsta break på snåla 29 poäng. sen i tredje framet lyfte mats upp sig flera nivåer. 75 - 2 till Mats talar väl sitt egna tydliga språk om att en vändning låg i luften. i fjärde framet var det dock jämt in på sista färgerna, henrik lämnade gul i bra läge och rensningen var ett faktum. jag som själv var domare var väldigt förkyld och ville helst bara ha en snabb match, men mats ville annorlunda. i sista framet gick mats snabbt i ledning, den höll sig hela vägen ut och mats vann framet med 65-5. 3-2 till mats alltså, men alla som såg matchen kan nog hålla med om att ingen riktigt spelade särskilt bra. men finalen spelas just nu och kanske kan mats höja sitt spel och ta hem segern?

av matchdomaren Ssimon Lindblom

Final Mats Eriksson - Andreas Svedstedt 4-1

Mats börjar bra och efter ett par relativt snabba frames leder han med 2-0. Då är det dags för domarbyte och Andreas reducerar till 2-1. Mats kommer tillbaka starkt och dominerar frame 4 med 78-12. Sista framet blir traditionsenligt sämre än föregående och båda spelare verkar trötta och börjar göra fel efter fel. Till slut är det Mats som tar framevinsten och matchen. Matchen leder till ingen förändring i rankinglistan.

 

nikos dimitrakas