Ranking 4 (U16) 2009-2010

Simon Lindblom vinner U-16

Helgens tävling för juniorer ej fyllda sexton år samlade tio stycken deltagare. Den här klassen har under de senaste två åren fyllts på med många lovande och dedikerade unga snookerspelare. Det finns en del som laddar rejält och tårar av besvikelse kunde skymtas i snookerhallens lokaler på lördagen. Tävlingsledarens tröstande ord hjälper föga i stunder som dessa, men tro mig, man kan komma stärkt ur en förlust också!.

Till söndagens semifinaler hade fyra stycken talangfulla killar kvalificerat sig, Leo Sjögren mötte i sin semifinal Anton Andersson. De båda kombattanterna inledde nervöst och spred bollarna över hela bordet. Leo var dock den som knep det första framet med siffrorna 53-34. I det andra framet tog Leo över mer och mer, och hade i ärlighetens namn lite tur med sig också. Tur och skicklighet går dock ofta hand i hand och med ett fint break på 43 stängde han matchen totalt.

I den andra semifinalen möttes de båda supertalangerna Ben McCabe och Simon Lindblom. De här killarna möttes i säsongens första tävling också och den gången vann Simon med en hårsmån. Benny rivstartade med att övertygande vinna första framet med 65-12. Simon tog det andra med något jämnare siffror och i det avgörande framet var han återigen den starkaste av de två.

Finalen spelades alltså mellan Simon Lindblom och Leo Sjögren, och spelet höll stundtals mycket hög klass med höga breaks från båda spelarna. Till slut stod Simon som vinnare med 2-0, men Leo gav aldrig upp utan förtjänar en eloge för sin kampvilja. Simon Lindblom, som haft en mycket stark säsongsinledning, stod alltså som slutlig vinnare. Det är ganska logiskt då han faktiskt är den som är mest komplett i sitt spel i åldersklassen. De fyra semifinalisterna ska dessutom åka till Malta i januari för att även försöka nå internationella framgångar !