Ranking 1 (Klass 1) 2009-2010

Juniorskräll i snookerns klass 1!

I helgen kickstartade snookern sin säsong med en tävling i klass 1. Arrangemanget som lockade 24 deltagare gick av stapeln i snookerhallens förnämliga lokal på Krukmakargatan. Fler och fler juniorer anmäler sig till de reguljära tävlingarna, och den här gången gick en av de mest lovande, Simon Lindblom, hela vägen till finalen. I semifinalen ställdes Simon mot en annan ung man, Suleman K Salaam. Denne vann i våras på Irland en juniortävling som gav eko i snookersverige. Han räknades självfallet till favoriterna, och tog också ledningen i matchen. Simon lyckades dock vända besvärliga 0-2 till seger 3-2!. Att ungdomlig fräschör skulle ställas mot erfarenhet och rävspel var helt klart, för i den andra semifinalen möttes de gamla kämparna Claes Norin och en pånyttfödd Jonas Larsson. Claes drog här det längsta strået i en lång match fylld av finurliga undanläggningar och säkerhetsspel.

I finalen fortsatte Simon med sitt respektlösa spel och briljerade med stundtals overkliga långpottar. Att det bor en fighter i Claes Norin vet väl de flesta, men sättet som Simon vann exempelvis det tredje framet tangerar nästan det overkliga. Att behöva en snooker för att vinna med bara rosa och svart boll kvar på bordet, där dessutom svart ligger nästintill press mot långvallen ska ju bara inte gå. Ordet omöjligt verkar dock inte ingå i Simons vokabulär, och trollar därför in vit boll bakom svart. Claes missar det besvärliga läget och Simon vinner framet för en ledning med 3-0. Här skulle väl de flesta ge upp alla segertankar, men Claes Norin är ju som sagt en fighter. 3-0 blir 3-2 och en vändning ligger i luften, Det här var dock Simons tävling och efter ett svängigt sista frame så stängde han butiken med 4-2!.

Simon Lindblom är blott 14 år gammal och fortsätter han att utvecklas i den takt han gör nu så har vi här sett en framtida mästares genombrott! Grattis Simon!.

Martin Söderberg