SM Dam 2009

8 damer deltog i årets SM Dam och 3 av dem var från samma familj. Margareta och hennes döttrar fanns med överallt. Samtidigt var sonen Anders med i SM U19 några bord bort.

Margareta, Anna, Anders och Grete Czarnecki

 

Av Czarnecki damerna lyckades endast en, Anna, ta sig vidare till en semifinal. De andra semifinalisterna var favoriterna Helena Nyberg Benjamin och Ann-Sofie Löfgren, samt Katayun Residegan. I finalen slog Helena Ann-Sofie med 3-0 för att bli än en gång svensk mästarinna.

Semifinaler

Helena Nyberg Benjamin - Anna Czarnecki 3-0 [73-9, 56-15, 62-21]

Domare: Martin Söderberg

 

 

Helena

Anna

Ann-Sofie Löfgren - Katayun Residegan 3-1 [43-7, 65-24, 45-48, 72-5]

Domare: Martin Linderoth

Katayun började matchen lite darrigt och verkade lite tagen av stundens allvar. Den betydligt mer rutinerade Ann-Sofie hade inga sådana besvär och dominerade det första framet och kunde relativt enkelt vinna även det andra. Katayun kom igång i det tredje framet och visade upp det spel som tagit henne till semifinal. Avgörandet kom att stå på svart och när Katayun rullade i den var reduceringen ett faktum. Efter pausen visade en beslutsam Ann-Sofie ingen nåd och spelade mycket bra med stadigt poängplockande och gav ingenting gratis till Katayun, som fick se sig besegrad med 3-1.

Martin Linderoth

 

Ann-Sofie

Helena Nyberg Benjamin - Ann-Sofie Löfgren 3-0 [51-34,54-12,60-51]

Domare: Martin Söderberg