Mora-Anders visade vinnarskalle!

När det väl var dags för final och efter en ganska lång dag, ja då var Anders Czarnecki helt enkelt starkast.

Fjorton spelare deltog och det blev en synnerligen intressant och underhållande tävling. Yngst i startfältet var SSBK,s Johan Lindqvist, 10 år och med tiden för sig alltså. Äldst var Jacob Holmring och honom får vi säga ”bye,bye” till i sådana här sammanhang fortsättningsvis. Grabben fyller 19 alldeles snart men hann med ett sista triumfslag genom att vinna den förlorartävling som undertecknad körde parallellt, allt eftersom huvudtävlingen framskred.

Benjamin McCabe är en slipad snookerjunior från Göteborg och det var kul att se honom ”in action”. Ännu så länge finns det bara en växel i registret och det var full attack från början till slut, men vi gillade vad vi såg och Benjamin kommer att vara en farlig motståndare för många i framtiden. Att bli lottad mot Bairaq i första omgången var ingen önskedröm precis, Bairaq spelade säkert och bra med 43 som högsta serie.

Semifinal i ”losers cup” blev det hur som helst och vinst mot bl.a. Suleman! ”Sulan” Salam hade ingen av sina bättre dagar och det var lite av en ”skräll” när han föll mot John Pumpuang med 1-2. Men det var en stenhård match, spännande och välspelad. John Pumpuang blir bara bättre och bättre och vore det inte för att skolarbetet tar alldeles för mycket tid av snookerträningen, så skulle vi ha en hel drös med juniorer som regelbundet rullade i 60-70 poäng.

I ”losers cup” blev ”sulan” utslagen av Leo Sjögren. Arman Souzankar är på gång och det var hur kul som helst att se att Arman har lärt sig att spela ”safe” och lägga snookers.

I U19 lottades Arman mot Alexander Westholm och det var naturligtvis väl tufft. Alexander spelade sig fram till semifinal genom att hålla Jacob Holmring i ett stramt grepp.

Axel Törnqvist var den stora överraskningen för undertecknad, Farhan Mirza har gjort ett bra jobb vad det gäller att få ordning på Axels armar och ben. Lätta 2-0 mot John Pumpuang bäddade för semifinal mot Anders Czarnecki. Anders körde över radarparet Leo Sjögren och Simon Lindblom på vägen men hade en hel del besvär med Simon och första framet var ”black ball” game.

Semifinaler

Bairaq hade enkelt avfärdat Jonas Persson i kvarten, men att det skulle det bli svårare mot den rutinerade Alexander Westholm var de flesta inställda på. Det blev tvärtom ren utklassning och siffrorna talar sitt tydliga språk. Bairaq spelade säkert, såväl defensivt som offensivt och gav inte Alexander något att spela på i de första två framen. Alexanders oträning efter sin jobbiga sjukdom lyste också igenom, tekniken stämde inte som den skulle och det blir till att kalla in Dr.Farhan för att rätta till ett och annat innan U17 på Malta i januari.

Axel Törnqvist mot Anders Czarnecki blev en riktig rysarmatch och moraklanen fick våndas en hel del på läktaren. Axel stormade fram till 2-0 ledning och Anders fick uppmana all sin rutin för att hänga kvar i matchen. Det blev till slut ett avslutande, synnerligen jämnt skiljeframe som mycket väl kunde ha avgjorts på ”respotted” svart. Starkt av Anders att vända matchen och starkt av Axel att ge honom så tufft motstånd.

Finalen

Undertecknad dömde matchen och är lite splittrad över upplevelsen. Bairaq var befogad förhandsfavorit med tanke på sitt fina spel tidigare under dagen, men att Anders är svårspelad och att det kunde bli hårt visste man också. Det blev tyvärr ingen stor final, spelarna var tämligen tröttkörda efter en lång dag och det blev istället en kamp om varje boll och när det väl var dags för skiljeframe så verkade alla lättade när domaren förklarade att ”nu är det bara ett frame till och sen får ni gå hem!” Det framet vanns av Anders som därmed fick revansch för ett par knappa förluster under förra säsongen. Bästa insatsen gjorde protokollförare Sulan och här är ett utdrag ur hans stenografiska rapport.
Frame 1.
Nervös inledn. – mkt. Safe o lätta missar, en hel del foul och miss- lätta missar.
And. Hö.st.15
Frame 2.
Mkt safe-inga serier- svårt spel (i början)
Lätta missar i början av serierna av båda. (Bairaq ser trött o omotiverad ut)
Anders skall rensa men gör grön och vit! B. rensar för frame! 1-1, B. H.st. 18p.
Frame 3
Anders 22 missar svart.
Anders missar blå för frame med 1 röd kvar. 2-1 lätt.
Frame 4
B. 16
Katastrofspel!
31-14 med 4 r. kvar under svart.
31 före med 2 röda kvar.
Anders förlöper- B. gör lång röd- A. behöver 1 snook för respot 2-2
Frame 5
And. 12 o 14
B. orkar inte, kastar bort stötar, mkt. Foul från bägge, 2 röd kvar 14-46
1 röd 22-46
Färgerna
22-51
Grön 22-53 B. lägger två snooker, A klarar första och lägger snooker tillbaka
2:a klarar A och sänker grön (mkt tur)

Brun 22-56 A. gör brun – slut – spelarna kramas!

 

Tack för den Sulan!

Hedersomnämnade 1. går till Filip Liestam som var förlorande finalpart i ”losers cup” och nästan spelade tillbaka hela startavgiften.

Hedersomnämnade 2. går till Mora-mamma Margareta som har lärt Anders att äta hela kost-cirkeln.Vi tror att det kanske var den avgörande skillnaden i finalen.
Inte bara pizza alltså, Bairaq!

 

Kim