Ranking 17 (elit/topp48) 2008-2009

Semifinal - Thomas Göransson - Magnus Westerlund 0-3 (37-61, 30-70, 37-53)

Domare: Martin Linderoth

Frame 1

Det här var ett frame som ingen verkade vilja vinna. Thomas fantompottade ett antal röda, la upp sig snyggt för en färgad och missade. Magnus gjorde inte heller mycket rätt, men var den som slutligen snubblade över linjen och tog ledningen.

Frame 2

Thomas kom in tidigt och gjorde 20, men lämnade Magnus i ett bra läge och han svarade direkt med en 28. På den sista röda hade Magnus en knapp ledning och lyckades lägga Thomas i en svår snooker. Thomas valde en väg som domaren bedömde vara svårare än nödvändigt och fem foul och miss senare behövde Thomas snooker.

Frame 3

Skönspelet uteblev även nu och som vanligt blir det då jämnt. På blå var ställningen 37-37 när Thomas dränker vit när han ska spela safe. Magnus får ett drömläge att avgöra och rullar i blå och rosa för vinst.

Martin Linderoth

Semifinal - Andreas Svedstedt – Fahran Mirza 3-1 (13-87, 70-33, 76-22, 25-10)

Domare: Margareta Czarnecki

I den andra semifinalen singlade Andreas till sig engelska drottningen och fick börja, men Fahran inledde med fart och fläkt så snart de röda blev lite synliga, gjorde en serie över 50 (57 var det väl?) och tog ledningen med siffrorna 13 – 87. Andreas lät sig inte nedslås av Fahrans starka entré utan broderade metodiskt ner en 27-serie innan det blev dags för lite safe-spel. Där hamnade så småningom gul, grön och brun i en ganska tät gruppering nere kring gröns hörna och Andreas lade försåtligt in vit bakom brun. Fahran försökte tappert hitta vägar ut ur denna mardrömslika återvändsgränd, men blev till slut i behov av snookers och Andreas slöt framet till sin fördel med 70 – 33. I tredje frame fick Fahran inte många chanser när Andreas siktade spikrakt och briljerade med en 65-serie för att knipa ledningen till 2-1 med 76 – 22. Spelarna tog en liten paus när allas vår ”guru” Kim dök upp för att störa matchbilden lite.

Så fortsatte kampen med frame nummer fyra där det blev lite försiktigt tassande tills de röda var skapligt utspridda och båda spelarna plockade en liten handfull poäng i taget. Andreas kom igång med en serie där den orutinerade domardamen (undertecknad) plötsligt fick allvarliga problem med resultattavlan, men Andreas hade full koll och hjälpte förtjänstfullt till att återställa ordningen. Strax därefter lade Fahran en röd men missade färgad och blev, av någon överraskande anledning, mycket irriterad , vispade kön på bordet och gav upp matchen!

Jag tror att ställningen var ca 25 – 10 när jag fick skriva frame-siffrorna 3 – 1, tacka spelarna i lite förvirring kring bord och publik, samt önska Andreas lycka till i finalen.

Jag tackar tävlingsledningen för förtroendet att få ikläda mig de vita handskarna.

Mora-Margareta

Final - Andreas Svedstedt - Magnus Westerlund 3-4 (51-18, 6-60, 29-45, 28-50, 70-35, 62-37, 13-61)

Domare: nikos dimitrakas

Många långa frames och inga höga serier. Andreas som i sin semifinal gjorde 65, lyckades kanske totlat två gånger komma över 20 i den här matchen. Magnus höll sig på ungefär samma nivå och spelet blev ofta defensivt. Matchen erbjöd en hel del återplaceringar och överaskande missar. Semifinalen mellan Andreas och Farhan var betydligt snabbare och roligare att se.

Stort tack till Margareta Czarnecki och Martin Linderoth som ställde upp som domare i semifinalerna i säsongens sista rankingtävling.

nikos dimitrakas