Matchnoteringar, final ranking 12 2008-2009

Jim Johansson - Mats Eriksson 4-2 (61-49, 68-11, 42-66, 51-66, 52-22, 81-21)

Frame 1

Lite halvknackigt spel från båda håll, där det turas om att göras små breaks blandat med diverse missar. Jämnt in i det sista och efter att båda spelarna missat ett antal hyfsade lägen på brun så är det slutligen Jim som pottar den, blå och en tunn rosa i miljön för ledning med 1-0.

Frame 2

Jim dominerar framet. Kommer in direkt och gör 26, avslutar breaket med en offensiv safe som sprider de röda. Mats följande safe knuffar en röd över hörnhålet som Jim pottar för att sedan rulla upp i snooker bakom gul. Mats träffar en röd men släper in Jim igen som nu bara har blå att jobba med, eftersom rosa och svart ligger svårt. Trots det gör Jim 36 och leder med 67-0 med fyra röda kvar. Mats gör röd, blå och röd men tvingas sedan ta sig an den svårt placerade svarta och missar. 2-0.

Frame 3

Framet börjar med några småbreaks från båda spelarna. Mats får en bra chans med de röda spridda, gör 23 men missar sedan svart från prick. Jim svarar med 14 innan han hamnar ur position och spelar safe. Mats får en chans till och gör båda de två sista pressvallplacerade röda i ett fint 23-break som gör att Jim behöver ett par snookers. Jim kämpar på ett tag och pressar Mats som dock reder ut stormen och reducerar. 2-1.

Frame 4

Jim är inne först, gör 13 och missar grön. Båda spelarna missar ett par bra lägen innan Mats gör en svår röd i miljön, spränger upp kakan från svart i nästa stöt och ger sig själv en bra chans. Han gör 40 innan han hamnar ur position och lägger en bra safe. Jim kommer in härnäst och gör 28 innan han missar en svår gul. Slutet på framet är fyllt av förhållandevis enkla misstag där Jim gör det sista och lämnar rosa för Mats att dunka i för kvittering. 2-2.

Frame 5

Jim gör en lång röd direkt, brun och sedan safe. Mats svarar med 15 innan blå trotsar tyngdlagen genom att stanna på hålkanten. Mats får en ny chans men missar en enkel svart. Jim gör 28. Mats vinner den följande safetyduellen, pottar en röd och lägger snooker. Jim lyckas inte träffa en röd och Mats får en chans men missar. Jim gör röd och färgad, spelar safe, tvingar fram ett nytt läge och gör nio och sedan safe. Mats behöver en snooker och ger upp när Jim pottar grön. 3-2.

Frame 6

Jim får första läget, gör 14 innan ett positionscarambolage går snett. Mats får en chans men missar blå i gröns hörn och lämnar Jim i läge. Jim gör 43, hamnar för rakt på sista svarta och tvingas till en svår röd i miljön som missar. En röd är lös, fem röda i en klunga bakom rosa. Jim gör den fria röda, men missar kakan från svart och spelar safe. 65-1 med fem röda kvar och goda råd är dyra för Mats som dock kommer in och gör 16 innan han missar en röd i miljön. En safetyduell tar vid innan Jim pottar en lång röd, gör 16 och avgör matchen. 4-2.

 

Martin Linderoth