Nils Böhling vinner senior-SM !

I helgen avgjordes SM för seniorer på Biljardpalatset i Stockholm. Årets tävling hade samlat det kanske starkaste startfältet hittills sedan klassen infördes. Många av spelarna som deltog kommer med största sannolikhet att gå långt i öppna SM som går av stapeln om två veckor. Gruppspelet gav inte några överraskningar med undantag för Dan Wikström som knep andraplatsen i sin grupp och kvalificerade sig för en plats i kvartsfinalerna, strongt gjort!.

Dan Wikström

Kvartsfinalerna såg favoriterna gå vidare och semifinalerna utgjordes av Mattias Enerdal mot Johan Hultsjö samt Nils Böhling mot Staffan Åsberg. Mattias som hade letat efter formen hela turneringen föll mot Johan Hultsjö som precis kommit tillbaka efter en fotskada, Johan som med rutinerat och stabilt spel vann tämligen rättvist. Nils Böhling som spelat strålande fram till semifinalen gjorde processen kort med Staffan Åsberg som inte alls fick igång sitt spel, rättvist även här alltså.

Mattias Enerdal

Staffan Åsberg

Finalen spelades i bäst av sju frames och blev som så ofta mer spännande än välspelad. Kanske har de här herrarna mött varandra lite för ofta genom åren att de tar ut varandra spelmässigt. Ingen var väl egentligen förvånad när matchen gick till ett sjunde och avgörande frame. Johan såg ut som en vinnare när man kom in på de färgade bollarna och han behövde bara göra brun boll för att Nisse skulle behöva snookers. Läget kom och Johan smäller i brun boll och vit boll nästan simultant, brun boll går upp på prick och en häpen Nisse städar av bordet för matchvinst!. Nils Böhling heter alltså 2008 års seniormästare, och det kanske var logiskt med tanke på att samme herre totalt dominerade högsta break listan och visade upp en form som lovar gott inför den snara framtiden.

Nils Böhling

Johan Hultsjö

 

Martin Söderberg, snookerkommittén