Kungsholmens Biljardklubb (KBK)

Kims hörna - Blogg

2009-02-10

Dubbelslag för KBK i helgens rankingtävlingar!

Kiruna Jim var Norrländskt stadig hela vägen och hann med att hantera Farhan Mirza på vägen till finalsegern över Svenske mästaren Mats Eriksson. Jättekul att Jim gjorde sig besväret att skida hela vägen till huvudstaden och kul att det lönade sig!

Benjamin McCabe skar som en glödhet förskärare genom klass 2 osten och måste vara yngste rankingvinnaren i svensk snookerhistoria! Avancemang till 48 plats på sverigerankingen är belöning bara det. SSBK,s grabbar får taga varning inför U16 SM, Benjamin är giftig! Är det nån mer än jag som tycker han är bra lik Paul Hunter???

Alla borde dessutom skärpa sig och vara med i www.snookermanager.co.uk och deras tävlingssystem, det är gratis och kul! Martin Söderberg ligger obegripligt nog tvåa ibland sverige tipparna!

70 dar kvar till Sheffield!

Vi hörs,

Kim

2008-10-08

Hej Kungsholmare,

Ricky Walden gick och vann Shanghai Masters!
Det var det inte många som trodde och inte många på www.snookermanager.com heller!
Undertecknad tog ett skutt upp till 40-plats på världsrankingen och är tillbaka som etta på sverigerankingen.
Ordningen återställd.
Förutom jag, är Söderberg, Tobias Ring och Sulan med i tävlingarna.
Mikael Bingmert är bäst i SSBK men allra närmast ligger Göteborgs Andreas Bengtsson.

Nästa tävling är GP i Glasgow. Tävling börjar 11 oktober och direktsänds i e-sport.
För registrering i snookermanager är deadline 10:e

Träning är det 11-13 på söndag under Farhans ledning och numera håller vi till på Krukmakargatan 34.

Obs! Träningen kostar som vanligt 300 per termin och det går bra att betala till Nikos, Martin Söderberg el. undertecknad.

Det går bäst att betala på Kungsholmens plusgirokonto 300077-5
Märk inbetalningen ”ungdomsträning”

Hälsningar Kim

2008-04-18

Hej på er säger vi i hörnet,

Sist vi skrev så var det om Selby – O´Sullivan och bara två man på banan! Man får väl ändra sig nu efter China Open, fyra man på banan att räkna med! Stenhård final var det mellan Murphy och Maguire, 9-10 blev det.

Nu är det dags för VM och det kommer att bli otroligt spännande! Tänk om Ding Junhui skulle gå och vinna, 150 miljoner kineser skulle hoppa jämfota av glädje! Om så många hoppar samtidigt så kanske det märks ända hit?

Det går bra för KBK,s juniorer både i SM och i EM, hur det går för gubbsen det får vi se nu i helgen när Mammut SM spelas!

Härnedan är en sammanfattning från U19 EM

U19 EM, ett stort steg framåt för svensk ungdomssnooker. (KBK !)

Förberedelserna inför turneringen var så goda som vi kunde erbjuda, Spelarna offrade sina påsklov och gnuggades under en vecka av prospelaren Farhan Mirza. (KBK)

Truppen bestod av Anders Czarnecki, Suleman K. Salam och Bairaq Al Urfy. (KBK)

Ledarna Jonas Larsson, Kim Hartman och Michael Bingmert delade dessutom på två domarpass. Under en intensiv tredagarsperiod så gjordes inget annat än talades, sågs och andades snooker.

Spelplatsen, Craig Park Masters Snooker Club, var den mest genuina biljardmiljö som undertecknad vandrat omkring i på mången god dag.

Ett ombyggt turkiskt bad, boaserade träpaneler. Fullt av bilder på klassiska mästare och en livs levande John Higgins i full träning inför VM.

22 bord i 1 ½ plan och perfekta möjligheter att följa det mesta spelet ifrån balustraden.

Klubben höll tävlingar på löpande band, ett mastodontliknade lag-EM hade just avslutats då det var dags för juniorerna att äntra arenan.

Sju matcher skulle avverkas på tre dagar, distansen var bäst av fem och någon dag fick man kämpa sig igenom tre matcher utan mycket vila emellan, det var tufft.

Turneringen har stor prestige och segraren får en plats på nästa års protour. Alla de bästa var naturligtvis med och av de länder som på allvar försöker utmana öriket så höjde sig Belgien och Polen över mängden.

Svenskarna vann 5 av 21 matcher och det är väl inte särskilt imponerande. Vad som däremot gladde gamla biljardhjärtan, det var spelet!

Efter hand så växte grabbarna och bjöd riktig kamp och spelade riktig snooker! Anders Czarnecki fick en lidnersk snookerknäpp och pumpade i 30 o 40-serier med spikrak köföring. Han landade precis utanför sista kvalplatsen, det skiljde en svart boll. Anders är numera utnämnd till Moras svar på Steve Davis. Suleman kämpade stenhårt och var med och fightades om sista kvalplatsen hela vägen. Bairaq vann bara en match, motståndet var visserligen genomgående bra, men inte bättre än att Bairaq hade chans i varje match och tog frame av alla motståndare. 56 som högsta break, stor svårighetsgrad, fantasirikedom och kämpaglöd i spelet lovar mer inför kommande mästerskap.

Mera internationella tävlingar, mera proffesionell coaching, mera träning och ändå mer tävlande samt rutin,rutin,rutin och åter rutin och mer coaching och mera tävlingar och mer bra träning!

Ja då blir vi att räkna med, för nu finns vi på kartan och andra länder vet att det är inga givna matcher mot Sverige. (KBK) Kycklingperioden är snart över. (för KBK)

Craig Park Snooker Club återvänder man gladeligen till!

Ha ett bra VM!

Hälsningar Kim

2008-03-03

Hej på er!

Ja då var det slut på sportlovet och det var väl inte mycket att skryta med. Apropå skryt, förra gången så skrev vi ju om Welsh Open och trodde bra om Neil Robertsson som titelförsvarare men varnade för motståndaren Jamie Cope. Vi trodde bra om Mark Allen också! Hur det gick? Ja det vet väl alla som läser på den här sidan. Det finns helt enkelt bara två man på banan för tillfället! Vilka då?- O´Sullivan och Selby så klart!

Jamie Cope var urusel och Mark Allen helfnoskig, Neil Robertsson har visserligen fått en ny sponsor i Burger Kings lansering av kängru-burgare och det är ju kul för honom, men snookerformen lyser med sin frånvaro.

VM närmar sig obönhörligt och sista kvalomgången är 7-10 mars. Jimmy White, Mark Allen, Liang Wenbo, Judd Trump och supersensationen Liu Chuang är alla spelare som Kim hoppas skall kvala in! Vill man veta allt! Ja då skall man bevaka snookersidan på www.eurosport.se

China Open börjar 24 mars och Eurosport sänder allt och lite till. Det är morgonsändningar och kanske hinner ni se lite innan ni går till plugget. Ni får banda!

Svenska nyheter:
KBK ångar på i juniorvärlden, Bairaq vann U19 och som väntat var det idel KBK i semifinalerna. Alexander Westholm vann U16 och det var ju väntat värre. Vi säger grattis till vinnarna och grattis till Leo Sjögren som var i U16 final. Leo tar just nu långa kliv på korta ben och varning för honom i U16 SM! Grattis säger vi också till de tre som blev uttagna till U19 EM. Nämligen, Bairaq, Sulan och Mora-Anders. Tre ledare/domare följer med. Kim, Bing och Jonas. Vilket gäng! EM går 4-10 april i Glasgow.

I vår gruppspelsturnering som spelas under träningsdagarna så går Jacob Holmring fram som en skördetröska! I övrigt kan nämnas att FARHAN MIRZA IS BACK IN TOWN! Vi passar också på att nämna att Micke Törnros fortfarande bär på en låneväst. -Du har den väl inte på dig i plugget Micke! Lille Arman börjar hitta tillbaka till fjolårsformen och Anton är en kille som Tobias tycker har huvudet på skaft. Yngst på träningarna är snookerkungen Ludde (7-8 år typ)!

Vi hörs om ett tag!

Hälsningar Kim

2008-02-12 14:23

Welsh Open 2008

Live i eurosport 12-17 februari

Neil Robertsson är titelförsvarare, skall han lyckas kopiera Shaun Murphys prestation ifrån Malta? D.v.s. försvara sin titel! Första testet kommer nu på tisdag kl.14.00 mot Jamie Cope.

Neil Robertssons form är på uppåtgående, men mot en ”kulspruta” som Jamie Cope är det mest en fråga om vem som kommer ur startblocken med bäst balans.

Welsh Open är näst sista formtestet innan Världsmästerskapet, som startar i Sheffield 19 april. Vinstpremien i Welsh är ca.450.000 Sv.kr. Det är en rankingtävling och därför av högre dignitet än Malta Cup.

Spelordning tisdag:
14.00
Neil Robertson-Jamie Cope
Dominic Dale-Alan McManus
Mark Selby-Dave Harold
Joe Swail-Judd Trump

15.30 (tidigast)
Ryan Day-Mark Allen
Graeme Dott-Michael Judge
Steve Davis-Mark King
Marco Fu-Adrian Gunnel

20.00
John Higgins-David Roe
Matthew Stevens-Tian Pengfei
Stephen Maguire-Stuart Bingham
Joe Perry-John Parrot

Ronnie O´Sullivan spelar 14.00 på onsdag, motståndare är vinnaren av Mark Allen och Joe Swail.

Matchen sänds direkt och skulle Mark Allen stå för motståndet, ja då, då finns möjlighet till en miniklassiker redan i första omgången.

Mark Allen är en snabbspelande hetsporre som inte räds någon, Joe Swail får ursäkta, jag håller tummarna för Mark Allen i den matchen.

China Open spelas 24-30 mars och VM 19/4 -5/5. Allt sänds live i eurosport och streamas live i www.eurosport.se

Kim Hartman-eurosport.se

2008-02-10 19:15

Änterligen är vi tillbaka i ”hörnan” och vi ber hemskt mycket om ursäkt över att det har dröjt så länge. Det har varit rörigt, men vi har massor med fina bortförklaringar varför det har dröjt så länge.
Hur som helst, vi börjar från början, d.v.s. vi backar tillbaka till 30 november 2007! I min almanacka står det ÅLAND. Mycket riktigt, jag var på Åland, tillsammans med Max Juras, Mike Alden,
Tobias Ring. Vi var alla inbjudna av Jacob Godin och vi hade trevligt, fast det var ganska kallt. Vi bodde i en liten sommarstuga som var helt ok. med öppen spis och allt,det var ganska kallt i början, men så småningom fick vi upp värmen. Första kvällen hade vi coroung-tävling (fri stavning) och jag förlorade med flit i första matchen. Max och jag tog ett parti schack och jag lät honom vinna, Max blev jätteglad,
det var första gången han vann ett schackparti mot mig. Kul att han blev så glad! Nästa kväll spelade vi bordsbiljard igen och nu gick jag till final, men jag lät Tobias vinna och han blev jätteglad! Vi bodde på en pytteliten ö och när man skulle tillbaka dit där vi parkerat bilen så var vi tvungna att åka roddbåt! D.v.s. vi var tvungna att ro! Det var jätteläskigt eftersom isen var ganska tjock och Max fick sitta i ”frammen” och krossa isen med en yxa, så att vi kunde ta oss fram!

Vi kom i alla fall hem med livet i behåll och på måndagen var det fest o tävling med Eurosport på Biljardpalatset. Tobbe, Sulan och Dogge hjälpte till. Därefter var jag på julbord med eurosport!

På tisdagen var det seminarium med e-sport och middag på etnografiska museet.

Lördag 8 december hade södra snookerhallen julbord och frågesporttävling. Jag och Martin fick lika många rätt och jag borde ha vunnit om det inte hade varit så att Jonas, som hade satt ihop frågorna, hade fel svar på en fråga där jag hade rätt. Det var därför Martin vann en picknickkorg full med ostar.

Hur som helst så var det en trevlig julfest, tyvärr kunde jag inte dricka någon Julöl eftersom jag skulle kommentera UK Championship senare på kvällen. UK vanns av Ronnie ”the Rocket” O´Sullivan och han spelade bara fantastiskt bra. Nu började man bli mätt på julbord och ändå var det en vecka kvar till julafton!

Datorn är trasig!!! Jag lyckas få min dator att skära ihop och först nu 11:e februari är den släppt från verkstan.

Det är jul bra länge men så småningom blir det U17 tävling på Malta med Martin Söderberg som ledare och Bairaq Salman samt Anders Czarnecki som svenska hopp. Vi är inte riktigt nära semifinal i den tävlingen ännu, Bairaq kom i alla fall på hedrande tredje plats i sin grupp. Christopher Koba och Douglas Appelberg spelade U19 landskamp mot malteserna och vi vann!!! Vi vann med 7-5 och det står till och med i februarinumret av Snooker Scene, faktiskt första gången vi vunnit någonting i internationella sammanhang.

Masters höll ju på ett bra tag och Mark Selby är numera den nya idolen i snookervärlden.

V.6 2008

Vi är framme vid Malta Cup och i kväll spelas finalen mellan Ken Doherty och Shaun Murphy klart. U16 spelades klart under helgen, Alexander Westholm var storfavorit och han vann förstås. Leo Sjögren var i final och vi tycker han gjorde en storstilad insats.

På tisdag börjar Welsh Open och på lördag är det U19 på Biljardpalatset.

Vi lovar att vara lite mer aktiva här i hörnan, nu när datorn är frisk igen.

Hälsningar Kim

Ps. all snooker streamas live i eurosport.se

 

2007-11-21 22:14

Hejsan!

Senaste nytt ifrån "hörnan" är väl självklart handicaptävlingen nu i söndags.

Jag hade lovat Nikos att ställa upp och får väl anse mig hyggligt nöjd med dagen. Min första motståndare Bairaq spelade under all kritik och han får skärpa sig till U17 på Malta i januari. Jimmy Ronan var nästa motståndare och i den matchen vaknade jag till ordentligt! Jimmy går från +12, men det var svårt att tro när han lekte i en trettiofem-serie i första framet och det kunde lika gärna ha blivit femtio! Man fick alltså kämpa och så småningom hade man fått motståndaren dit man ville, alltså där man aldrig får i en boll och det passade mig som handsken eftersom mitt högsta break nog var elva!

Semifinalen mot Mohammed El Badi (Borna) påminde i första framet väldigt mycket om semin i UK 2005 emellan Steve Davis och Ken Doherty och deras inledande frame. Där spelade dom 22 minuter safe på sista gul och vi gjorde något liknande, tjugo stötar var på gul kom vi upp i och det var ju ren proffsklass! Tyvärr var det jag som föreställde Ken Doherty.

"Sulan" var i final igen men vann gjorde "räv"-Mohammed!

Förutom h.cp-tävlingen så körde jag och Tobias lite grundläggande carambol-lära med Fredrik, Jacob ,Niclas R. och Micke Törnros.

Aldrig försent att lära nå´t nytt.

Vi hörs!

Kim