Kungsholmens Biljardklubb (KBK)

Tävlingsinformation säsong 2007-2008

Läs mer om kommande och avslutade tävlingar här.

SM 2008

Mats Eriksson är den nya svenska mästaren i snooker. Under Tävlingar kan du hitta komplett resultat, bilder, och så småningom referat från tävlingen.

SM Senior

Nils Böhling vann Senior SM 2008. I finalen mötte han KBK:s Johan Hultsjö som i sin semifinal slog en annan KBK:are, Mattias Enerdal. Här finns resultatet från gruppspelet och finalspelet. Läs mer om tävlingen!

Nils Böhling och Johan Hultsjö

SM Dam

Två KBK:are i semifinalerna, men tyvärr ingen i final. 2 medlemmar från Czarnecki-familjen var med i semifinalerna i Dam SM samtidigt som en till Czarnecki var med i en semifinal i U19 SM (se nedan).

SM U19

KBK totaldominerade SM U19. Samtliga semifinalister var KBK:are. Bairaq Al-Urfy, Anders Czarnecki, Suleman K Salam och Alexander Westholm. Bairaq vann mot Anders i finalen och blev svensk U19 mästare i snooker.

SM U16

KBK:s Alexander Westholm tog hem titeln som U16 Svensk Mästare. Här ser du resultatet från gruppspelet och från enkelcupen.

Alexander Westholm

Ranking 14 (topp48)

KBK:s Mattias Enerdal vann tävlingen. KBK gjorde totalt sett en bra tävling. 3 av 4 semifinalister var KBK:are och 5 av 8 kvartsfinalister var KBK:are. Resultatet finns här.

Mattias Enerdal

Ranking 13 (klass1)

Säsongens sämsta resultat för KBK i ranking 13. 11 KBK:are bland deltagarna och inte ens en semifinalist och bara två kvartsfinalister. Resultatet finns hos SSBK. Nu gäller det att satsa på ranking 14 som närmar sig raskt!

Ranking 12 (U19)

Ett starkt KBK-startfält i ranking 12. 13 av 17 deltagare var KBK-are. Och semifinalisterna var KBK:s 4 topprankade juniorer. Samma juniorer alltså som möttes i semifinalerna av ranking 4 i höstas. Denna gång blev det dock Bairaq och Anders i finalen. Bairaq vann till slut finalen. Läs mer här.

Suleman K Salam

Bairaq Al-Urfy

Anders Czarnecki

Alexander Westholm

Ranking 11 (U16)

Helgen 9-10 februari var det U16-tävling igen. KBK representeras med flera spelare varav två helt nya i rankingsammanhang. John Sucherd Pumpuang och Anton Andersson lyckades båda gå vidare från gruppspelet, men fick möta två andra KBK:are i sina kvartsfinaler. Alexander Westholm och Leo Sjögren kunde fortsätta vidare till var sin semifinal och vidare till finalen! Alexander vann finalen med 3-0 och hämtade en pokal och 136 rankingpoäng. Leo fick också en pokal och 97 rankingpoäng. Leo klättrar därmed till plats 70 i rankinglistan. De övriga KBK:are som deltog i tävlingen var Arman Souzankar och Mikael Törnros.

Alexander Westholm och Leo Sjögren

Ranking 8 (klass 1)

KBK anordnade ranking 8 i januari 2008. Christopher Koba vann tävlingen och tog sig till plats 5 i rankingen.

Christopher Koba

 

Läs lite mer om tävlingen här!

Ranking 7 (klass 2)

KBK:s Adrian Gill vann den första klass 2-tävling och flyttade sig upp till plats 39 i rankinglistan.

Adrian Gill (arkivfoto)

Mästarmötet

Kevin Zarekani vann mot Jim Johansson. Dagen efter åkte båda till Thailand!

U17 kval

Anders Czarnecki och Bairaq Al-Urfy vann kvalet och får åka till Malta i januari. Läs mer här.

Anders Czarnecki

Bairaq Al-Urfy

Ranking 5

Andreas Svedstedt vann finalen med 4-3 mot Suleman K Salam. Här är resultatet. Läs mer om tävlingen på biljardförbundets webbplats eller här.

Ranking 4

Fyra av KBK:s juniorer möttes i semifinalerna av rankingtävling 4 (U19) som spelades den 6-7 oktober i Snookerhallen. Läs mer om tävlingen på biljardförbundets webbplats.

Suleman K Salam

Bairaq Al-Urfy

Anders Czarnecki

Alexander Westholm

Ranking 3

Kungsholmens BK anordnade den 29-30 september en rankingtävling öppen för alla som var rankade mellan 1 och 48.
Jim Johansson vann tävlingen. Jim Johannson slog Magnus Westerlund med 4-0 i finalen. Komplett resultat från tävlingen finns på svenska biljardförbundets webbplats.

Jim Johansson (svensk mästare och vinnare i ranking 3)

Ranking 2

Den 22-23 september spelades en rankingtävling för juniorer under 16 år. Tävlingen anordnades av KBK och spelades i Biljardpalatset.

Viktor Jonsson - tävlingens vinnare.

Semifinalisterna (John Söderberg, Viktor Jonsson, Alexander Westholm, Axel Törnqvist)

Läs mer om tävlingen på svenska biljardförbundets webbplats.

Ranking 1

KBK:s Dragan Milosavljevic vann säsongens första rankingtävling. Läs mer på snooker.se.